SKÆGKRÆ

Skadedyrsbekæmpelse af skægkræ

”Den skæggede sølvfisk” – kaldenavnet for skægkræ, som ligner sølvfisken meget - er blevet et udbredt fænomen blandt små skadedyr i hjemmet.

Du kan kende skægkræ ved, at de er cirka 2 cm lange og har haletråde bagtil og følehorn foran. Skægkræ er dygtige kravlere og kan derfor nemt sprede sig til hele hjemmet. I modsætning til sølvfisk, som primært opholder sig i husets fugtige rum.

Generelt holder skægkræ sig til tørre og mørke steder overalt i hjemmet og er derfor svære at få bugt med. Har du observeret skægkræ i hjemmet, gælder det om at handle hurtigt, inden de spreder sig og bliver til en uovervindelig plage.

Skægkræ kan faktisk blive op til 8 år og leve uden næring i op til 300 dage – så den er meget hårdfør og kan sagtens blive din uønskede roommate i flere år, hvis du ikke får gjort noget ved problemet.

Læs mere om

Klanner

Læs mere om

Melbiller

Læs mere om

Kakerlakker

Hvordan er skægkræ skadelige?

Når først skægkræ er kommet ind i huset, kan de finde på at gnave i papir og tapet og gå ombord i tørre madvarer. Så ud over at de små skægkræ er et stort irritationsmoment, kan du risikere at få ødelagt værdifulde bøger. Skægkræ kan også leve i tøj og opholde sig i vasketøjskurven, hvor de gnaver huller i tøjet.

Er der opdaget skægkræ i en lejlighed?

Er der opstået problem med skægkræ i en lejlighed, så skal ikke kun denne have foretaget bekæmpelse af skægkræ. Det er oftest nødvendigt at lave en behandling i alle lejlighederne i bygningen for at sikre at de kommes til livs en gang for alle.

Hvad kan du selv gøre?

Skægkræ kommer primært ind i din bolig via fx papkasser, breve og anden emballage. Dette kan du selv forebygge ved at åbne pakker og breve samt opbevare papkasser udenfor.

Derudover er det altid en god ide at forebygge ved at sørge for hyppig udluftning, grundig rengøring og sørge for at pakke madvarer ind i lufttætte beholdere.

Derudover skal du undgå fugt i boligen og holde boligen varm. Skulle du være uheldig at opdage skægkræ i dine madvarer, bør du skille dig af med de madvarer, der er angrebet af skægkræ.

Få hjælp af Den Røde Myre til bekæmpelse af skægkræ

Skægkræ kan leve op til 8 år, og derfor kan det være utrolig svært for almindelige personer at få brudt skægkræs livscyklus med uprofessionelle metoder. Hvis du skal være helt sikker på at få udryddet skægkræ i hjemmet, kræver det professionelle fagfolk til at bekæmpe skadedyrene. Den Røde Myre tilbyder professionel hjælp til at få bugt med skægkræ.

  • Vi rykker hurtigt ud og sætter skægkræ bekæmpelsen i gang
  • Vi anvender forskellige metoder, der er godkendt af Miljøstyrelsen
  • Vi følger op og sikrer en langsigtet skadedyrsbekæmpelse med synlige resultater

FÅ HJÆLP MOD SKÆGKRÆ

Den Røde Myre hjælper med al slags skadedyrs bekæmpelse i Midtjylland, kontakt os hvis du har problemer med skadedyr.