Myg

Skadedyrsbekæmpelse af myg

Det er de færreste af os, der ikke har prøvet at blive irriteret over myg, der enten synes de skal forstyrre ens skønhedssøvn eller en hyggelig sommeraften på terrassen.

Til tider kan det virke som om, at deres eneste mål med livet er at irritere os mennesker og suge vores blod. Selvom myg bliver betragtet som en forstøver, der er meget vigtigt arbejde i naturen, så kan de dog godt være til stor gene for nogen.

Myg formerer sig i vand, og derfor er folk, der bor nær en sø eller fugtige områder, ofte plaget mere af myg, end folk i byerne. Det er hunmyggene, der stikker, og de bliver særligt sultne i timerne, hvor der er mest fugt i luften, det vil sige efter solen er gået ned og frem til næste morgen.

Her kan myg nemt komme ind i boligen via vinduer, der står på klem eller andre åbninger på under 1 cm.

Læs mere om

Fluer

Læs mere om

Væggelus

Læs mere om

Lopper

Er myg farlige?

Bliver du stukket af en myg i Danmark, skal du som udgangspunkt ikke være nervøs. Det kommer blot til at klø.

Det kan være meget forskelligt fra person til person, hvordan man reagerer på et myggestik. Tager du til udlandet, skal du derimod være mere opmærksom, hvis du bliver stukket af en myg.

Myg kan nemlig overføre farlige sygdomme som malaria, gul feber og japansk hjernehindebetændelse. Men de fleste bliver vaccineret, inden de tager til områder i verden, hvor der er risiko for at blive stukket af en farlig myg.

Fakta om myg i Danmark

Forskning mener ikke at myg gør den største nytte, men bliver dog betragtet som en forstøver. Som er et meget vigtige arbejde!

Hvad kan du gøre?

Vigtigst af alt for at forebygge mængden af myg er at undgå enhver form for stille vand indenfor eller nær din bolig. Myg formerer sig nemlig i stilstående vand. Det kan være regnvand, der har samlet sig i en trillebør, et fuglebad i haven og lignende.

Om natten, hvor myg stikker mest, kan du sætte et insekteller myggenet for vinduet. Eller du kan tænde for en ventilator om natten og sørge for, at der er mørkt i soveværelset. Der findes også en række dufte, som frastøder myg, som du kan stille frem i skåle. Det er dufte som citron, lavendel, vanilje, rosmarin mv.

Få hjælp af Den Røde Myre til bekæmpelse af myg

Helt af med myg kan du nok aldrig blive om sommeren, hvor det er varmt, og vinduer og døre ofte står åbne. Men er du hårdt angrebet af myg, kan du altid få hjælp af Den
Røde Myre til at håndtere problemet.

  • Vi rykker hurtigt ud og vurderer problemets omfang
  • Vi anvender midler, der er godkendte og miljøvenlige
  • Vi kommer med anbefalinger til, hvordan du kan holde myg ude af huset og forebygge problemet
  • Vi har giftfri alternativer
  • Vi sørger for grundig opfølgning og gentager behandlingen, hvis det er nødvendigt
Myg Hvid

FÅ HJÆLP MOD MYG

Den Røde Myre hjælper med al slags skadedyrs bekæmpelse i Midtjylland, kontakt os hvis du har problemer med skadedyr.