Møl

Skadedyrsbekæmpelse af møl

Møl. Danmarks kedeligste sommerfugl. Jo, den er god nok! Møl tilhører faktisk sommerfuglene. Om end der for mange er langt fra de farvesprudlende, ”ægte” sommerfugle vi kender fra blomsterhaverne til de brune møl, som man typisk ser kæmpe febrilsk for at holde sig tæt på lys – særligt UV-lys.

Møl findes i flere arter – klædemøl, pelsmøl, klistermøl, frømøl, tofarvet frømøl og melmøl. Møl er dog ikke helt så harmløse, som de fleste måske ville tro.

De mest kendte er klædemøl og pelsmøl, der dukker op i klædeskabet og laver huller i tøjet. Men det er heller ikke ualmindeligt, at melmøl og frømøl huserer i køkkenskabe, hvor der opbevares tørre madvarer.

Her kan de i ro og mørke tage for sig af retterne og lægge deres æg i madvarer og forpupper sig i sprækker og emballage. Frømøl trives særligt godt i fuglereder – og her er der ikke langt for den at flyve ind i huset og angribe fødevarer.

Læs mere om

Fluer

Læs mere om

Klanner

Hvilke skader kan møl lave?

Møllarver laver huller i tøjet, dvs. ikke klædemøl eller pelsmøl. Men det er ikke så ofte længere, at tøj bliver angrebet af møl. Det skyldes, at klædemøl og pelsmøl foretrækker naturlige fjer, pels og hår og går dermed udenom syntetiske stoffer.

Når melmøl og tofarvet frømøl angriber fødevarer, laver de sekret om æggene, hvilket gør, at du ikke skal spise de inficerede fødevarer.

Hvis du er bosat i lejlighed og har problemer med møl

Så er det ikke nok kun at få foretaget behandling i din lejlighed. Det er vigtigt at alle lejligheder i komplekset i så fald behandles. Dette fordi de hurtigt kan sprede sig i et sådant kompleks og gøre det endnu sværere at komme helt af med dem.

Hvad kan du selv gøre?

Rengøring – uden vand - er som regel en god foranstaltning at tage for at undgå møl i huset. Særligt om foråret og sommeren skal du være opmærksom på, at møl nemt kan flyve ind i huset.

Er dit tøj angrebet af møl, så skal du enten vaske/varmebehandle det på 60 grader i 1-2 timer eller fryse det ned i en pose i 3-4 døgn. Undgå også at lægge beskidt tøj i skabet, for det svarer til at fodre klædemøl.

Er dine fødevarer angrebet af melmøl eller tofarvet frømøl, skal du straks smide de inficerede fødevarer ud. Men inden du gør det, er det bedst at fryse madvarerne i 3-4 døgn eller lægge dem i ovnen og give dem 55-60 grader i 1-2 timer. Dette for at sikre at evt. æg og larver er destruerede. Herefter er det vigtigt at gøre alle køkkenskabe rene og sørge for fortsat grundig rengøring i hele køkkenet. Husk det skal være uden vand. Alle madvarer bør opbevares i lufttætte beholdere som glas, metal eller plastik. Møl lægger mange æg, og derfor skal der altid hurtig behandling til, hvis du får mølangreb.

Få hjælp af Den Røde Myre til bekæmpelse af møl

Det kan virkelig være til stor irritation at møl bliver ved med at komme igen selv efter grundig rengøring i klæde og køkkenskabe. Få hjælp af Den Røde Myre til at bekæmpe møl en gang for alle. Så slipper du selv for besværet og frustrationen over at se, at nye møl bliver ved med at dukke op.

  • Vi rykker ud hurtigt og bekæmper møl effektivt
  • Vi sørger for grundig opfølgning og gentager behandlingen, hvis det er nødvendigt
  • Vi har stor erfaring med bekæmpelse af både møl samt dens larver og æg
  • Vi kan også tilbyde giftfri alternativer

FÅ HJÆLP MOD MØL

Den Røde Myre hjælper med al slags skadedyrs bekæmpelse i Midtjylland, kontakt os hvis du har problemer med skadedyr.