Kornbille

Skadedyrsbekæmpelse af kornbiller

Det er de færreste der lige ved, hvad en kornbille er. Og dem der ved hvad det er, er oftest fordi de har stiftet bekendtskab med en kornbille og hele dens store familie i hjemmet, der er kommet på besøg uden invitation i diverse fødevarer.

En kornbille er cirka 3 mm lang og har et mørkebrunt og fladt skjold. Kornbillen, som navnet indikerer, ynder at spise korn og findes ofte i forbindelse med fødevareproduktion. Problemet med en kornbille er, at den er så lille, så man opdager den først, når de har formeret sig, og der er mange kornbiller samme sted.

Æglægningen finder sted direkte i fødevarer som korn, mel, nødder, krydderier og dyrefoder. Hvis dine fødevarer er angrebet af kornbiller, går der ikke lang tid, før de inficerede fødevarer mugner og bliver uanvendelige.

Læs mere om

Melbiller

Læs mere om

Brødbiller

Læs mere om

Klanner

Derfor kan et kornbille angreb være et kæmpe problem

For landmænd kan et kornbille angreb være et kæmpe problem. Det er en dyr fornøjelse at skulle kassere et helt kornkammer. Derudover er det omstændigt at tømme en stor kornsilo for korn og melstøv for at lave en kemisk bekæmpelse og rengøring af siloen, før denne kan anvendes igen til at lagre korn.

Hvad kan du selv gøre?

Som privatperson er det mest effektive, du kan gøre, er at kassere de fødevarer, som er udsat for et kornbille angreb. Sørg for at opbevare korn, mel og lignende i lufttætte beholdere af metal, plast eller glas, som kornbillen ikke så let kan komme igennem.

Husk på, at kornbillen er så lille, at den formår at finde vej igennem selv tæt emballage.

Jævnlig rengøring af skuffer og skabe, så der ikke ligger krummer eller mel fremme kan også holde kornbillen på afstand.

Endelig bør du aldrig opbevare tørre madvarer tæt på varmelegemer som varmeapparat eller ovn, da kornbillen trives i varmt miljø.

Få hjælp af Den Røde Myre til bekæmpelse af kornbiller

Der er mange årsager til, at kornbillen har fundet vej til dit hjem. Det kan være via indkøbte varer eller fra naboens lejlighed. Har du først fået øje på en kornbille, kan du være sikker på, at der er flere.

En hunkornbille lægger 50-300 æg i løbet af dens levetid. Så den kan sagtens nå at formere sig, uden at du med det blotte øje kan se æggene. Tilkald Den Røde Myre til at få bekæmpet kornbillen en gang for alle.

  • Vi rykker hurtigt ud og får overblik over problemets omfang
  • Vi bruger miljøvenlige produkter godkendt af miljøstyrelsen til bekæmpelse
  • Vi har god erfaring med skadedyrsbekæmpelse af alle slags biller
  • Vi følger grundigt op og sikrer os, at problemet er helt af vejen
Kornbille Ikon Hvid

FÅ HJÆLP MOD KORNBILLER

Den Røde Myre hjælper med al slags skadedyrs bekæmpelse i Midtjylland, kontakt os hvis du har problemer med skadedyr.