Borebiller / Husbuk

Skadedyrsbekæmpelse af borebiller / husbukke

Borebillen – træets og potentielt dit hus’ værste fjende. Eller det vil sige borebillens larver, for det er dem der laver balladen.

Larver af borebiller, også kendt som træorme eller trægnavere, angriber træværk ved at spise sig gennem træet og lave små huller. Borebillens larver trives særligt i træ, der er fugtigt. Når borebiller bliver et problem for huset, kan det skyldes, at isolering omkring tagudhænget ikke er lavet korrekt, så der kommer fugt og gunstige forhold for borebillens larver i trækonstruktionen.

Selv borebillen lever kun få uger, men kan nå at flyve et andet sted hen og lægge sine æg, som kan være op til cirka 60 æg ad gangen. Selve larverne kan dog blive op til 8 år. Husbukke lever i længere tid end borebiller, men husbukkens larver skader træværk på samme vis.

Læs mere om

Brødbiller

Læs mere om

Myrer

Hvordan opdager du borebiller og husbukke?

Du kan opdage borebiller ved små ’bunker’ af savsmuld og afføring omkring de huller, som larverne bevæger sig rundt i. Husbukke skubber savsmuldet ind i gangene, hvorfor det kan være sværere at opdage.

Der skal helst hurtig handling til, hvis træværket på dit hus, skur, carport eller møbler af træ er angrebet af borebiller og husbukke. For selvom larverne ”kun” kan blive op til 8 år, kan flere generationer af borebiller godt have været i gang med nedbrydning af træet i endnu flere år.

Hvad kan du selv gøre?

Idet borebillers larver trives i fugtigt træ, er det vigtigt at holde sin bolig tør og varm. Derudover handler det om at opdage problemet så tidligt som muligt. Så hold øje med huller i træværket eller boremel, som larverne skubber ud af hullerne.

Er der tale om et mindre og afgrænset angreb af borebiller og husbukke, kan du selv behandle det angrebet træ med beskyttelsesmiddel mod skadedyr, som du kan købe på byggemarkeder. Men det bedste råd vil være at kontakte professionelle fagfolk til at bekæmpe borebiller og husbukke. Samtidig bør du tjekke med dit forsikringsselskab, om de dækker en eventuel større skade som følge af angreb fra borebiller og husbukke.

Få hjælp af Den Røde Myre til bekæmpelse af borebiller og husbukke

Her hos Den Røde Myre ved vi, hvad der skal til for at komme helt af med borebiller og husbukke. Få en effektiv skadedyrsbekæmpelse og behandling af træværket.

  • Vi rykker hurtigt ud og kortlægger skadens omfang
  • Vi bekæmper og behandler de angrebne områder fra borebiller og husbukke
  • Vi bruger træbeskyttelsesmiddel, der er godkendt af Miljøstyrelsen
  • Vi giver altid 10 års garanti på de behandlede områder

FÅ HJÆLP MOD BOREBILLER / HUSBUK

Den Røde Myre hjælper med al slags skadedyrs bekæmpelse i Midtjylland, kontakt os hvis du har problemer med skadedyr.